Celbet 110mm isolatie blok

8,10 incl. BTW

Isolatiewaarde Celbet 110mm:  R-waarde m2 K/W 2,00

Afmetingen (LxBxH): 600 x 110 x 250 mm

Besteleenheid: per stuk

Levertijd: direct, uit voorraad

Verbouwen met isolatie blokken Celbet 110mm

Renoveren of Verbouwen van een oude woning of  bedrijfspand is een behoorlijke klus. Het is dus belangrijk dat de bouw snel en gemakkelijk verloopt zodat u niet te lang in de rommel zit en geen onnodige kosten maakt. Dat kan met onze Celbet 110mm isolatie blokken! Een verbouwing of renovatie project moet ook voldoen aan bepaalde eisen zoals Brandveiligheid en Energieprestatie-eisen.

Voorzetwand isoleren met Celbet

Een voorzetwand plaatsen op de traditionele manier is vaak omslachtig en neemt veel tijd in beslag. Met de  Celbet 110mm isolatie blokken isoleert en bouwt u de voorzetwand in één keer doordat de isolatie al op de cellenbeton blokken zit. Isoleren en een muur plaatsen in één handeling, zo bespaart u veel tijd en geld. Celbet Isolatieblokken zijn gemaakt van cellenbeton en steenwol dit zijn duurzame producten die volledig recyclebaar zijn. Verder hebben beide materialen de goede eigenschap dat ze brandveilig zijn, waardoor ze als brandbarrière dienen bij een uitslaande brand. Cellenbeton en Steenwol zijn beide een accumulerend product, dat wil zeggen dat het warmte en koude kan opslaan en deze weer kan afgeven aan de omgeving. Ook zorgen deze materialen voor een goede vochthuishouding en een ademend binnenklimaat doordat cellenbeton en steenwol damp-open / damp diffusie open zijn. Deze goede eigenschappen zorgen voor een constant binnenklimaat wat comfortabel en energiebesparend is.

Voorzetwand maken met isolerend cellenbeton

Hoe een voorzetwand plaatsen met de Celbet 110mm isolatie blokken? Bepaal de positie van de voorzetwand, plaats de wand niet strak tegen de bestaande muur maar laat een opening / luchtspouw van ongeveer 1 tot 2 centimeter. Begin dan met de eerste laag, die wordt ook wel de kimlaag genoemd. Omdat de ondergrond nooit helemaal vlak is word de eerste laag Isolatieblokken in de mortel gelegd gebruik hiervoor de kimlaag-mortel. Zorg dat de eerste laag waterpas is zo voorkomt u later een hoop extra werk. De tweede en volgende lagen worden in de cellenbeton lijm gelegd. Om de voorzetwand stabiliteit te geven is het belangrijk om deze te verankeren aan de bestaande muur, gebruik hiervoor minimaal 4 lijmkoppelstrips per vierkante meter. Heeft u de voorzetwand geplaatst dan moeten alle naden / aansluitingen tussen de voorzetwand en plafond of muren afgedicht worden met elastische purschuim, zo gaat er geen energie verloren en bouwt u luchtdicht.

Specificaties van de Celbet 110mm isolatie blokken

Fabrikant: Celbet Benelux 
Isolatiewaarde Celbet 200:  R-waarde m2 K/W 2,00
Dikte isolatie: 60 mm
Dikte cellenbeton: 50 mm

Isolatiemateriaal:  Minerale wol , steenwol
Kwaliteit cellenbeton: G2/500 – PP2-0,50 – C2/500
Brandklasse steenwol: Euro-brandklasse A1
Brandklasse cellenbeton: Euro-Brandklasse A1

Afmeting l x b x h: 600x250x110mm of 60x25x11cm
Lengte: 600 mm
Breedte: 110 mm
Hoogte: 250 mm

Verbruik blokken per m2: 6,66 stuks
Aantal stuks per pallet: 78 stuks
Aantal m2 per pallet: 11,7 m2
Verbruik lijm per m2: 2,2 kg
Uitvoering: Glad
Gewicht per pallet: 410 kg

Eigenschappen van de Celbet 110mm isolatie blokken

 • Zeer hoge isolatiewaarde
 • Damp-open / damp diffusie-open
 • Betere geluidsisolatie dan bij traditionele bouwvormen.
 • Accumulerend
 • Makkelijk en veilig verwerkbaar.
 • Snel bouwen met de grote lichte blokken
 • Cellenbeton heeft een vlak eindresultaat en is dus makkelijk af te werken.
 • Cellenbeton neemt géén water op, zodat vocht en schimmel geen kans krijgen. Het zorgt dus voor een gezond binnenklimaat!

Toepassingen van de Celbet 110mm isolatie blokken

 • Spouwmuur zonder isolatie
 • Steensmuur zonder spouw
 • Woningscheidende wanden
 • (Brandwerende) scheidingswanden
 • Vochtige ruimtes

Andere suggesties…

blank
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken

Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.

Contactgegevens

Betoncellen B.V. – 123Cellenbeton
Biesstraat 59 (Hal 4)
6093 AC Heythuysen

KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 29 beoordelingen