Brandveiligheid & cellenbeton

Brandveiligheid van uw pand en Brandwerendheid van Cellenbeton

Hoe brandveilig is Cellenbeton? Dit is een veel gestelde vraag. Cellenbeton wordt geproduceerd van 100% anorganische grondstoffen zoals zand, cement en kalk. Het is een lichtgewicht bouwmateriaal met vele voordelen. Zo heeft het een hoge thermische- en geluidsisolerende eigenschap, een grote draagkracht én het heeft een ingebouwde veiligheid doordat het materiaal niet brandbaar is. In geval van brand komen er geen giftige of schadelijke stoffen vrij en is er geen rookontwikkeling en druppelvorming. 

Hoe brandveilig is Cellenbeton?

Cellenbeton is onbrandbaar. Dit maakt het materiaal brandweerbaar en dient als een barrière bij een uitbreidende brand. Daarnaast stoot het geen gevaarlijke stoffen uit, en er is er geen druppelvorming tijdens een brand. Onze celbetonblokken voldoen zelfs aan de brandklasse A1 ‘niet brandbare materialen’ , dit is de hoogste klasse wat u met een bouwmateriaal kunt behalen! Hierdoor is cellenbeton uitermate geschikt om brandwerende wanden mee te bouwen in alle soorten gebouwen, zoals woningbouw, studentenhuis, vakantiewoning, bedrijfspanden en zelfs uw renovatieproject!

Brandklasse-A1-Ytong-brand-niet

Brandwerende wanden kunnen afhankelijk van de brandbelasting en statische belasting al uitgevoerd worden vanaf 100 mm dikte. Zelfs een scheidingwand van 11,5 cm dikte heeft een vuurbestendigheid van class Ei 120. Een hogere vuurbestendigheid, class REI 240, kan behaald worden met een wand van 17,5 cm dikte.  Op deze manier kunt u de hoogste veiligheid garanderen tijdens een brand zonder behulp van extra installaties.

Brandwerendheid niet dragende scheidingswanden van Cellenbeton

Kwaliteit

30 min

45 min

60 min

90 min

120 min

180 min

240 min

G2/400

N.v.t.

N.v.t.

N.v.t.

N.v.t.

N.v.t

150 mm

150 mm

G4/600-

70 mm

70 mm

70 mm

70 mm

100 mm

150 mm

150 mm

G5/800

70 mm

70 mm

70 mm

70 mm

100 mm

150 mm

150 mm

G6/700

70 mm

70 mm

70 mm

70 mm

100 mm

150 mm

150mm

Plaatsen van rookmelders

Rookmelders kunnen het beste geplaats worden tegen het plafond van de hal waar aansluitende  ruimtes op uitkomen. Hang geen rookmelders boven verwarmingsradiatoren of bij ventilatieopeningen. Als u meerdere rookmelders heeft is het verstandig gebruik te maken van gekoppelde rookmelders. Vergeet niet om de rookmelder regelmatig te testen. Rookmelders dienen op een minimale afstand van ten minste halve meter uit de muur moet worden geplaatst.

Rookmelder-Brandmelder-Ytong

Vluchtroutes

In de woningbouw geldt de regel dat de bewoners tenminste één uitgang binnen 30 meter moeten kunnen bereiken. De afstand naar een tweede uitgang mag dus langer zijn. Op een beschermde vluchtroute moet een bewoner in principe tenminste 20 tot 30 minuten beschermd zijn tegen een eventuele brand doorslag of brandoverslag. Wanden, vloeren en plafonds moeten voldoende brand en rook werend zijn, cellenbeton heeft deze goede eigenschap! 

Het is bewezen!

Het hoge veiligheidsniveau van cellenbeton wordt duidelijk bevestigd in onderzoekslaboratoriums waar brandweerbaarheidstesten uitgevoerd worden. De weerstand tegen hoge temperaturen blijkt uit het feit dat de kamers, waar de brandtesten van andere materialen worden uitgevoerd, zijn gemaakt van cellenbeton!
Veiligheid begint al bij de basis van een pand en cellen-beton is een zéér veilige keuze om uw pand mee te bouwen. Cellenbeton voorkomt natuurlijk geen branden, maar kan de schade wel degelijk beperken, wel zo’n prettig idee!

blank
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen