Voorzetwand plaatsen met Cellenbeton

VOORZETWAND MAKEN

Cellenbetonblokken zijn uitermate geschikt voor het maken van voorzetwanden. Voorzetwanden kunnen verschillende functies hebben en cellenbeton leent zich uitstekend om een voorzetwand te bouwen. Een voorbeeld van de functie van een voorzetwand is het verstevigen van bijvoorbeeld een bestaande wand of buitengevel. Zo worden de prestaties van de bestaande wand verbeterd. Cellenbeton voorzetwanden zijn stevig en stabiel genoeg om iets aan op te hangen met een aanzienlijk gewicht.

Een andere functie van voorzetwanden van cellenbeton is het wegwerken van vochtige, lelijke of beschadigde bestaande wanden. Verder worden cellenbeton voorzetwanden ook gebruikt vanwege de geluidsisolerende en thermische eigenschappen van het materiaal. Bovendien is cellenbeton ontbrandbaar en is het dus een veilige manier om bestaande wanden extra te isoleren. Als de buitenmuren bijvoorbeeld geen spouw hebben en er dus geen spouwisolatie kan worden toegepast, is het plaatsen van een voorzetwand vaak de enige oplossing om deze wand toch voldoende te isoleren.

Milieuvriendelijk

Isolatie is op verschillende niveaus belangrijk voor het milieu en uw portemonnee. Er gaat veel warmte verloren door niet goed geïsoleerde buitenmuren waardoor de verwarming harder moet werken in uw huis. Dit kost niet alleen veel geld maar het hogere gasverbruik leidt ook tot meer C02 uitstoot en dus een versterking van het broeikaseffect.

Onze cellenbetonblokken zijn diffusie-open en gemaakt van 100% anorganisch materiaal. De hoge wandoppervlakte temperatuur tijdens het stookseizoen en de goede warmte isolatie in de zomer, zorgen voor een prettig binnenklimaat.

Tips voor het maken van een voorzetwand

  • Plaats aan beide zijde van de wand een stel-profiel. Aan dit profiel wordt een metselkoord gespannen zodat u een rechte lijn heeft waar de cellenbetonblokken keurig naast worden gelegd.
  • Omdat de ondergrond nooit helemaal vak is, wordt de eerste laag in de metselmortel gelegd. Hier worden eventuele oneffenheden in de ondergrond mee opgevuld. De volgende lagen worden opgebouwd met de speciale cellenbeton lijm.

  • Zorg dat de eerste laag recht en waterpas is, zo bespaart u later extra werk.
  • De tweede en alle volgende lagen worden verlijmd met de speciale cellenbeton lijm die ook bij ons verkrijgbaar is.
  • Lucht isoleert dus plaats de voorzetwand een paar centimeter vrij van de bestaande muur zodat er ruimte is voor ventilatie.

  • Bij aansluiting aan bestaande muren raden wij aan om dilatatie ankers te gebruiken. Deze ankers voorkomen later scheurvorming van de voorzetwand.
  • Als de muur klaar is, verwijdert u de lijmresten en is de voorzetwand klaar om af te verder af te werken.

blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen