Tussenwand plaatsen met klant en klare Cellenbeton

TUSSENWAND PLAATSEN

Er zijn verschillende redenen waarom u een tussenwand zou kunnen plaatsen. Misschien wilt u een grote ruimte in kleinere ruimtes verdelen of een tussenwand plaatsen als scheidingswand waar u langs af kunt lopen, bijvoorbeeld om wat meer privacy te creëren in een kantoor- of bedrijfsruimte. Cellenbetonblokken lenen zich goed voor het plaatsen van tussenwanden. De makkelijke verwerking maakt het voor iedere doe-het-zelver mogelijk om zelf een tussenwand te bouwen van cellenbetonblokken.

De eigenschappen van cellenbeton zoals de goede thermische en akoestische isolatie van het materiaal hebben een positief effect op de ruimte waar u de tussenwand plaatst. Bovendien zijn blokken van cellenbeton eenvoudig te hanteren, licht in gewicht en kunt u op een snelle manier een wand bouwen zonder al te grote bouwkundige ingrepen. Cellenbeton tussenwanden worden ook geplaatst als brandwanden aangezien het materiaal niet brandt. De diktes van de blokken in ons assortiment variëren van 50mm tot en met 500mm dik.

Tussenwand badkamer

U kunt cellenbetonblokken ook prima gebruiken om een tussenwand te plaatsen op een badkamer of bijvoorbeeld een kleedkamer in een sportclub. Cellenbeton is namelijk ongevoelig voor vocht en daarom zeer geschikt om te gebruiken in natte ruimtes.

Tips voor het plaatsen van een tussenwand

  • Voor u begint, plaatst u aan beide zijden van de te plaatsen wand een stel-profiel, daaraan word een metselkoord gespannen. Langs het metselkoord plaats u de eerste rij cellenbetonblokken.
  • De eerste laag, de zogenaamde kimlaag, zet u in de metselmortel, omdat de ondergrond nooit helemaal vlak is en u met de metselmortel oneffenheden kunt opvullen en zo recht trekken. In sommige situatie zal er eerst een folie aangebracht moeten worden waarop de eerste laag geplaatst wordt. Dit is om later scheurvorming te voorkomen.

  • Zorg dat de eerste laag recht en waterpas is, zo bespaart u later extra werk.

  • De tweede en alle volgende lagen worden verlijmd met de speciale cellenbeton lijm die ook bij ons verkrijgbaar is.
  • Gebruik bij aansluitingen aan bestaande muren dilatatie ankers.
  • Als u de cellenbetonblokken wand tegen een bestaande wand aan plaatst, laat dan 1cm ruimte tussen de nieuwe en bestaande wand. Deze opening vult u later op met pur-schuim.

Mocht u nog vragen hebben over het plaatsen van tussenwanden, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.

blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen