Scheidingswand maken met Cellenbeton

SCHEIDINGSWAND MAKEN

Er zijn verschillende redenen denkbaar waarom u een scheidingswand zou willen plaatsen. Door middel van een scheidingswand kunt u een grote ruimte verdelen in kleinere ruimtes. Zo kunt u bijvoorbeeld een scheidingswand plaatsen om meer privacy te genereren in een slaapkamer met aansluitende badkamer of bijvoorbeeld een kinderkamer die gedeeld wordt door twee kinderen. Ook in kantoorruimtes en andere bedrijfsruimtes worden vaak scheidingswanden geplaatst om verschillende werkplekken te creëren. Cellenbeton heeft een goede akoestische geluidsisolatie.

Cellenbeton is een perfect materiaal om scheidingswanden te maken. Anders dan beton-blokken of bakstenen Cellenbetonblokken hebben goede thermische en akoestische eigenschappen zodat u warmte- en geluidsisolerende voordelen heeft. Ook kunnen cellenbetonwanden worden toegepast als woning scheidende wand of als brandwanden, want cellenbeton brandt niet. 

Wij hebben cellenbetonblokken in verschillende formaten en diktes in ons assortiment dus u kunt dunne en dikkere scheidingswanden maken. Ook bieden wij maatwerk aan. U geeft ons de afmetingen van de scheidingswand(en) door en wij leveren de wand op maat bij u af.

Scheidingswand badkamer

Als u een scheidingswand wilt maken op de badkamer om bijvoorbeeld het bad of de douche af te scheiden van de rest van de ruimte, is cellenbeton ook een zeer geschikt materiaal. Cellenbeton is ongevoelig voor vocht, dus u kunt het zonder problemen gebruiken in natte ruimtes.

Het materiaal wordt ook veel gebruikt voor het maken van een bad ombouw of als douchewand.

Tips voor het maken van een scheidingswand

  • Voordat u begint, plaatst u aan beide zijden van de te plaatsen wand een stel-profiel. Aan dit profiel wordt een metselkoord gespannen. Langs het metselkoord plaatst u de eerste rij cellenbetonblokken.
  • De eerste laag noemen we de kim-laag. Omdat de ondergrond nooit helemaal vlak is wordt deze in de metselmortel geplaatst en niet in de cellenbetonlijm zoals de volgende lagen. In sommige situaties zal er eerst een folie aangebracht moeten worden onder de eerste laag. Dit is om scheurvorming te voorkomen.

  • Zorg ervoor dat de eerste laag recht en waterpas is, zo bespaart u later extra werk.
  • De tweede en alle volgende lagen worden verlijmd met de speciale cellenbeton lijm die ook bij ons verkrijgbaar is. Net zoals alle ander hulpstukken die u nodig heeft bij het maken van een scheidingswand.
  • Gebruik bij aansluitingen aan bestaande muren dilatatie ankers.
  • Laat 1cm ruimte tussen de nieuwe en de bestaande wand en vul deze opening op met pur-schuim.

blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen