Een energiebesparend renovatiesysteem

Producten

Renovatie systeem

Het karakter van een oud pand geeft veel charmes aan je woning of bedrijfspand. Het renoveren van een oude boerderij, pakhuis, monumentaal gebouw of ander karakteristiek pand wordt daarom steeds populairder.
Maar bij een renovatie van zo’n pand komt natuurlijk veel kijken. Met welk materiaal ga je aan de slag? En hoe zit het met het isoleren van de ruimtes? Want veel oude panden zijn niet of slecht geïsoleerd.

We willen natuurlijk een karakteristieke woning pand maar wel met een comfortabel leefklimaat. Wij hebben hier dé oplossing voor gevonden!

Gemakkelijk, snel en milieuvriendelijk renoveren

Met dit systeem bouw je in een handomdraai geïsoleerde binnenwanden én kun je met dezelfde handeling de wand isoleren.

Met dit innovatieve bouwsysteem maak je gebruik van de bestaande bruikbare buitenmuren van het pand. Achter deze wand trek je de binnenwand met geïntegreerde isolatie op met het renovatiesysteem. Omdat het een kant- en klaar product is hoef je de binnenwand alleen nog te voorzien van een afwerklaag. Op deze manier bespaar je veel tijd én geld ten opzichten van de traditionele manier van bouwen. Je hebt maar één arbeidsgang waarmee je de buitenwanden opbouwt én tegelijkertijd isoleert. Hierdoor kun je veel kosten besparen op arbeidskosten. Ook scheelt het enorm in afvoerkosten. Doordat het een kant- en klaar systeem is heb je geen tot nauwelijks afval, wat ook weer goed is voor het milieu.

Doe-Het-Zelf-Isoleren-Renovatiesysteem-Thermoblok

Renoveren met een hoge rc-waarde

Dankzij de duurzame materiaalcombinatie van cellenbeton en een isolatie van minerale wol kun je nu energiebesparend renoveren. Het renovatiesysteem is accumulerend, vochtregulerend, dampopen en heeft een hoge isolatiewaarden. Al deze goede eigenschappen dragen bij aan een comfortabel leefklimaat en het terugdringen van energiekosten.
Met dit bouwsysteem kunnen we een rc-waarde bereiken van 3,3 m2KW op slechts een muurdikte van 20 cm. Afmetingen van een blok zijn 600 x 200 x 200 cm (L x H x B).

Voordelen

Een goed begin is het halve werk

Renoveren-Cellenbeton-Zelf-Isoleren

Als je gaat werken met dit systeem begin je met een egale ondergrond. Hier breng je een kimlaag mortel aan en dan kun je beginnen met het renoveren én isoleren. Het is van groot belang om de eerste laag waterpas aan te brengen. Een goed begin is het halve werk! Als je niet waterpas werkt heb je in de toekomst kans op scheurvorming in de wanden waardoor je stabiliteit én energie verliest.

Brandveilig in een comfortabel leefklimaat

Brandveilige bouwmaterialen vormen de basis voor een brandveilig gebouw. Wat veel mensen niet weten is dat zowel cellenbeton als steenwol isolatie brandveilige materialen zijn. Cellenbeton is onbrandbaar. Hierdoor is het materiaal brandweer baar en dient als een barrière tijdens een uitbreidende brand. 

Door de combinatie van steenwol isolatie en cellenbeton is er een hoogwaardig bouwsysteem ontstaan. Beide materialen hebben de goede eigenschappen damp open en accumulerend te zijn. Het voordeel hiervan is dat ze een hoge isolatiewaarde hebben. 

Verder hebben zowel cellenbetonmaterialen als steenwol isolatie géén krimp of uitzetting. Hierdoor wordt scheurvorming voorkomen waardoor je koudebruggen zou krijgen. Dankzij het Celbet Renovatie 200 systeem heeft u gegarandeerd een comfortabel leefklimaat met de charmes van een karakteristiek pand!

HEEFT U EEN VRAAG?

blank
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen