Enkelsteens muur isoleren binnenkant

In huizen die zijn gebouwd voor 1920 komt het nog veelvuldig voor dat er Steensmuur of Enkelsteens muren zijn, oftewel buitenmuren zonder spouw. Zo’n steensmuur of enkelsteens muur kan het wooncomfort aanzienlijk verlagen. Niet alleen omdat de warmte isolatie niet optimaal is waardoor u een hoger energieverbruik krijgt, maar ook vanwege de vochtproblemen die kunnen ontstaan door de slechte isolatie. Een spouwmuur zorgt er namelijk voor dat vocht niet van buiten naar binnen kan dringen.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een enkelsteens muur te isoleren. Dit kan aan de binnenkant of aan de buitenkant. Het nadeel van het isoleren aan de buitenkant is dat je hiervoor een vergunning moet aanvragen bij de gemeente omdat er isolatiemateriaal wordt bevestigt tegen de buitenmuren van de woning, wat het uiterlijk van de woning doet veranderen.

Bovendien is dit geen klus die je even zelf doet. Het plaatsen van een buitenmuur vergt ook regelmatig onderhoud. Het is dan ook veel eenvoudiger, sneller en goedkoper om een enkelsteens muur te isoleren aan de binnenkant.

Het isoleren van een binnenmuur

Bij het isoleren van een binnenmuur hoeft je geen vergunning aan te vragen. Je kunt de muur eenvoudig isoleren door een voorzetwand te plaatsen van cellenbetonblokken en de ruimte tussen de originele wand en de nieuwe wand op te vullen met isolatiemateriaal.

Cellenbeton heeft als voordeel dat het niet gevoelig is voor vocht en het eenvoudig te verwerken is. Wij zagen uw wand voor u op maat en leveren deze compleet met alle benodigde accessoires. Zo heeft u nauwelijks werk en geen bouwafval in huis. Bovendien koopt u nooit te veel of te weinig blokken.

Tips voor het isoleren van een enkelsteens muur

  • Voor u begint, plaatst u aan beide zijden van de te plaatsen wand een stel-profiel, daaraan word een metselkoord gespannen. Langs het metselkoord plaats u de eerste rij cellenbetonblokken.
  • De eerste laag noemen we de kimlaag. Deze moet in de metselmortel worden gezet omdat de ondergrond nooit helemaal vlak is. Met de metselmortel kunt u handig oneffenheden opvullen en zo recht trekken.In sommige situatie zal er eerst een folie aangebracht moeten worden waarop de eerste laag geplaatst wordt. Dit is om later scheurvorming te voorkomen.
  • Zorg dat de eerste laag recht en waterpas is, zo bespaart u later extra werk.
  • De tweede en alle volgende lagen worden verlijmd met de speciale cellenbetonlijm die ook bij ons verkrijgbaar is.
  • Gebruik bij aansluitingen aan bestaande muren dilatatie ankers.
  • Als u de cellenbetonblokken wand tegen een bestaande wand aan plaatst, laat dan 1 cm ruimte tussen de nieuwe en bestaande wand. Deze opening vult u later op met pur-schuim.
  • Houd rekening met stopcontacten en bevestiging van de radiatoren. Deze moeten ook worden aangepast.
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken

Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.

Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 41 beoordelingen