Hangtoilet plaatsen voorzetwand

HANGTOILET PLAATSEN

Een hangtoilet heeft vele voordelen ten opzichte van een staand toilet. Uit hygiënisch oogpunt is een hangtoilet veel schoner omdat u makkelijk kunt schoonmaken onder het toilet en er blijven geen bacteriën zitten tussen de randen van de vloer met het toilet. Maar ook optisch is een hangtoilet een grote vooruitgang. Het oogt mooier en strakker en in nieuwe huizen en hotels worden tegenwoordig standaard hangtoiletten geplaatst.

In oudere huizen is dit echter niet het geval. Om uw toilet een upgrade te geven kunt u eenvoudig zelf uw oude toilet vervangen door zelf een hangtoilet te plaatsen.

Hangtoilet voorzetwand

Bij 123Cellenbeton hebben wij met u meegedacht en hebben een kant en klare voorzetwand ontwikkeld. Voor deze wand hebben wij het blok op maat gezaagd zodat u geen stof of afval in huis heeft. Tevens hebben wij de wand al van alle uitsparingen voorzien die er nodig zijn voor de afvoer en de ophangpunten van een hangtoilet.

Cellenbeton is uitermate geschikt om te gebruiken als voorzetwand bij een hangtoilet. Dit omdat het een sterk materiaal is met een hoge drukvastheid. Bovendien kunt u na het plaatsen direct beginnen met het betegelen van uw nieuwe toilet.

Tips voor het plaatsen van een voorzetwand voor een hangtoilet

  • Plaats aan beide zijde van de wand een stel-profiel. Aan dit profiel wordt een metselkoord gespannen zodat u een rechte lijn heeft waar de cellenbetonblokken keurig naast worden gelegd.
  • De eerste laag wordt in de metselmortel gelegd. Hier worden eventuele oneffenheden in de ondergrond mee opgevuld. De volgende lagen worden opgebouwd met de speciale cellenbeton lijm.
  • Zorg dat de eerste laag recht en waterpas is, dit om later meer werk te besparen.
  • De tweede en alle volgende lagen worden verlijmd met de speciale cellenbeton lijm die ook bij ons verkrijgbaar is. Net zoals alle ander hulpstukken die u nodig heeft bij het maken van een voorzetwand.
  • Bij aansluiting aan bestaande muren raden wij aan om dilatatie ankers te gebruiken. Deze ankers voorkomen later scheurvorming van de voorzetwand.
  • Als de muur klaar is, verwijdert u de lijmresten en is de voorzetwand klaar om te betegelen.

blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen