Gasbetonblokken lijmen

GASBETONBLOKKEN LIJMEN

Het verschil tussen het metselen met gasbeton of cellenbeton en het metselen met gewone betonblokken of bakstenen is dat u gasbetonblokken moet lijmen en geen metselmortel dient te gebruiken.

Er wordt met het bouwen met gasbeton alleen mortel gebruikt voor de eerste laag blokken, de zogenaamde kimlaag. Voor de stevigheid en het egaliseren van de ondergrond wordt hier mortel gebruikt. Voor alle overige lagen gebruikt u speciale gasbeton lijm.

Als u gasbetonblokken gaat lijmen is het is belangrijk dat u gebruik maakt van de speciale profielen. Deze profielen moeten eerst met lijm of spijkers aan de vloer bevestigd worden. U kunt er ook voor kiezen om houten regels te bevestigen.

Gasbeton lijm

De speciale cellenbetonlijm wordt geleverd in poedervorm. Deze moet worden gemengd met water. U kunt zien dat de lijm op de juiste dikte is door er een gleuf in te trekken. Als deze niet direct dichtloopt, is de lijm op de juiste dikte.

  1. Na het aanmaken van de lijm is het product enkele uren te gebruiken. U kunt het niet bewaren tot de volgende dag dus het is belangrijk dat u niet te veel lijm in één keer aanmaakt. U kunt altijd later wat lijm bijmaken als dat nodig is.
  2. Als de lijm is aangemaakt, kunt u beginnen met gasbetonblokken lijmen. U brengt de lijm met de lijmkam aan op de droge blokken. De lijm moet egaal verdeeld zijn en een dikte hebben van ongeveer twee millimeter.
  3. De lijm moet ook aangebracht worden op de verticale zijde van de blokken die naast elkaar komen te staan zodat ze ook aan de zijkanten aan elkaar gelijmd worden.
  4. Als u twee blokken aan elkaar heeft gelijmd kunt u het beste de uitpuilende lijm meteen verwijderen voordat deze is opgedroogd. Wij voorzien u ook graag van advies over de verwerking van cellenbeton.

Op deze website staan handige tips voor het succesvol bouwen met gasbetonblokken. Bij de diverse toepassingen zoals tussenwanden, voorzetwanden en wanden voor een hangtoilet staat stap voor stap hoe u het beste te werk kunt gaan.

Mocht u nog aanvullende vragen hebben, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen