Kimlaag mortel Bruil

9,88 incl. BTW

Bruil Kimmix is een speciale mortel met hoge druksterkte voor het uitvlakken van de kimlaag.

Inhoud: circa 13,5 liter
Gewicht: 25kg per zak
Besteleenheid: per stuk
Levertijd: direct, uit voorraad 

 

Staffelkorting

Aantal Prijs
1 - 23 9,88
24 - 47 8,98
48+ 8,27
Categorie:

Kimlaag Mortel voor Cellenbeton

Kant en klare kimmortel, u hoeft er alleen nog maar water aan toe te voegen.

Geschikt voor:

-kimlaag cellenbetonblokken en kalkzandsteen
-binnen en buiten metselwerk
-zuigende en niet zuigende stenen
-Druksterkte: 27,0 N/mm2

Metselmortel

Cellenbeton kimblokken worden in de metselmortel gelegd. Betoncellen.nl adviseert u graag over hoe u een kimlaag moet aanbrengen met metselmortel.

Cellenbetonblokken lijmen

Of u nu Ytong blokken gaat lijmen of u gaat cellenbetonblokken lijmen van een ander merk, het gaat erom dat het op de juiste manier met de juiste producten gebeurt. De eerste laag cellenbetonblokken, de zogenaamde kimlaag wordt meestal in de metselmortel gelegd en niet in de cellenbetonlijm. Dit is om oneffenheden van de ondergrond recht te trekken. Alle volgende lagen kunnen wel gewoon gelijmd worden.

Metselmortel aanmaken

De metselmortel wordt geleverd in poedervorm. In de zakken zit zand en cement en hebben een gewicht van 25 kg de opbrengst is ca. 15 liter metselmortel. Deze moet worden gemengd met water. Voeg ca. 3 tot 4 liter schoon leidingwater toe aan 25kg metselmortel, vervolgens bij voorkeur deze mechanisch mengen met een mengstaaf gedurende 3 minuten tot een homogene metselmortel verkregen wordt . Na het aanmaken van de metselmortel is het product enkele uren te gebruiken. U kunt het niet bewaren tot de volgende dag, dus het is belangrijk dat u niet te veel mortel in één keer aanmaakt. Het is beter om later wat metselmortel bij te maken als dat nodig is. De metselmortel is ongeopend 1 jaar houdbaar na productiedatum.

Kimlaag aanbrengen

Als de metselmortel aangemaakt is, kunt u beginnen met kimmen. U brengt de mortel met de troffel aan op de vloer, de mortel moet goed en egaal verdeeld zijn vervolgens legt u de kimblok in de mortel en tikt u met de rubber hamer vlak en waterpas zodat de kimblok gelijk ligt aan het metselkoord.

Het is belangrijk dat u de cellenbetonlijm ook aanbrengt op de verticale zijde ( stootvoegen ) van de blokken die achter elkaar komen te staan zodat ze ook aan de zijkanten aan elkaar bevestigd worden. Als u twee blokken aan elkaar heeft gelijmd kunt u het beste de uitpuilende lijm meteen verwijderen voordat deze is opgedroogd.

Bij Betoncellen.nl hebben we alles wat u nodig heeft om uw cellenbeton te lijmen, zagen en stapelen. Wij voorzien u ook graag van advies over de verwerking van cellenbeton. Op deze website staan handige tips voor het succesvol bouwen met cellenbetonblokken. Mocht u nog aanvullende vragen hebben, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Andere suggesties…

blank
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken

Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.

Contactgegevens

Betoncellen B.V. – 123Cellenbeton
Magnesiumstraat 1B
6031 RV Nederweert

KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 32 beoordelingen