Kimlaag mortel Bruil

9,88 incl. BTW

€8,89 incl. btw bij afhalen

 

Bruil Kimmetsel-mix is een speciale mortel voor het uitvlakken van de 1e laag cellenbetonblokken ook wel kimlaag genoemd. De mortel is na uitharding bestand tegen vorst en vocht.

Inhoud: circa 15 liter
Gewicht: 25kg per zak
Besteleenheid: per stuk
Levertijd: uit voorraad 

Categorieën: , ,

Kimlaag Mortel voor Cellenbeton

Kimlaag mortel kan gebruikt worden om snel en gemakkelijk kimblokken recht en waterpas te leggen. De Kimmortel is kant en klaar, u hoeft er alleen nog maar water aan toe te voegen. Deze mortel kan voor Cellenbeton gebruikt worden, maar ook voor bijvoorbeeld Kalkzandsteen.

Verbruik kimlaag mortel

In de tabel is het verbruik per m1 aangeven

Wandbreedte 100mm 115mm 150mm 175mm 200mm 240mm 300mm
15mm voegdikte 2,49 kg 2,86 kg 3,74 kg 4,36 kg 4,98 kg 5,98 kg 7,47 kg
25mm voegdikte 4,15 kg 4,77 kg 6,23 kg 7,26 kg 8,30 kg 9,96 kg 12,45 kg
35mm voegdikte 5,81 kg 6,68 kg 8,72 kg 10,17 kg 11,62 kg 13,94 kg 17,43 kg

Geschikt voor:

-kimlaag cellenbetonblokken en kalkzandsteen
-binnen en buiten metselwerk
-zuigende en niet zuigende stenen
-Druksterkte: 12,0 N/mm2
-Sterkteklasse M10

Kimmortel

Cellenbeton kim en lijmblokken worden in de kimlaag mortel gelegd. Betoncellen.nl adviseert u graag over hoe u een kimlaag moet aanbrengen met Kim-metselmix van Bruil.

Cellenbetonblokken lijmen

Of u nu Kalkzandsteen blokken gaat lijmen of u gaat HplusH cellenbetonblokken lijmen, het gaat erom dat het op de juiste manier met de juiste producten gebeurt. De eerste laag cellenbetonblokken, de zogenaamde kimlaag wordt in de Kimlaag mortel gelegd en niet in de cellenbetonlijm. Dit is om oneffenheden van de ondergrond recht te trekken en een vlak en stevig draagvlak te realiseren. Alle volgende lagen kunnen wel gewoon gelijmd worden met H+H cellenbetonlijm.

Kimlaag mortel aanmaken

De kimlaag-mortel wordt geleverd in poedervorm. In de zakken zit o.a. zand en cement en hebben een gewicht van 25 kg de opbrengst is ca. 15 liter metselmortel. Deze moet worden gemengd met water. Voeg ca. 3 tot 4 liter schoon leidingwater toe aan 25kg metselmortel, vervolgens bij voorkeur deze mechanisch mengen met een mengstaaf gedurende 3 minuten tot een homogene metselmortel verkregen wordt . Na het aanmaken van de Kimmetsel-mix is het product enkele uren te gebruiken. U kunt het niet bewaren tot de volgende dag, dus het is belangrijk dat u niet te veel mortel in één keer aanmaakt. Het is beter om later wat metselmortel bij te maken als dat nodig is. De kimmetsel-mix is ongeopend 1 jaar houdbaar na productiedatum.

Kimlaag aanbrengen

Als de kimlaag mortel aangemaakt is, kunt u beginnen met kimmen. U brengt de mortel met de troffel aan op de vloer, de mortel moet goed en egaal verdeeld zijn. Vervolgens legt u de cellenbetonblok of kalkzandsteen in de mortel en tikt met een rubber hamer het blok vlak en waterpas.

Het is belangrijk dat u de cellenbetonlijm ook aanbrengt op de verticale zijde ( stootvoegen ) van de blokken die achter elkaar komen te staan zodat ze ook aan de zijkanten aan elkaar verbonden zijn.

Bij Betoncellen.nl hebben we alles wat u nodig heeft om uw cellenbeton te lijmen, zagen en stapelen. Wij voorzien u ook graag van advies over de verwerking van cellenbeton. Op deze website staan handige tips over het succesvol bouwen met cellenbetonblokken. Mocht u nog aanvullende vragen hebben, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

Gewicht 25 kg

Andere suggesties…

blank
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 43 beoordelingen