Dakopstanden van cellenbeton
Door de enorme drukte in de bouw is er steeds meer behoefte aan manieren slimmer en sneller te werken. Om tijd en mankracht te besparen hebben wij dakrand blokken in ons assortiment opgenomen. Deze dakranden kunnen direct geplaatst worden waardoor de juiste hoogte gelijk bereikt wordt. Op de bouw hoeven de dakrandblokken niet meer op maat gezaagd te worden waardoor er bespaard wordt op manuren. Daarnaast hoeft er geen extra gereedschap meer naar de bouw. Na het plaatsen van de kant- en klare dakranden kunnen de blokken direct afgewerkt worden.
Plaatsen van dakranden
Een cellenbeton dakopstand dient als koudebrugonderbreking tussen binnen- en buitenmuur. Hierdoor gaat er geen energie verloren.
De cellenbeton dakrandblokken worden geplaatst op de ruwe betonvloer. Omdat de ruwe betonvloer nooit helemaal vlak is moeten de dakrandblokken in een kimlaag-mortel geplaatst worden van minimaal 15mm dik. Op deze manier is deze laag altijd vlak en waterpas. Om de opening af te dichten tussen de binnen en buitenmuur wordt er een multiplex plaat op de buitenmuur en het cellenbeton dakrandblok geplaatst. Dit kan eenvoudig met schroeven en pluggen.
Heb je een primer nodig bij dakranden?
Wij adviseren om altijd een primer te gebruiken bij het zetten van dakranden. Als extra service bieden we de mogelijkheid om de dakrand blokken aan de onderzijde te voorzien van een hechtprimer. Deze primer zorgt voor een optimale hechting van de specie en het cellenbetonblok.
De primer heeft een groene kleurstof waardoor het duidelijk zichtbaar is welke zijde in de kimlaag mortel moet. Doordat de dakrandblokken voorzien zijn van een primer wordt het vocht niet te snel onttrokken van de specie waardoor de blokken niet los gaan staan.
Wilt u gebruik maken van deze service? Dan mag u dit bij uw aanvraag aangeven.
Waarom kiezen voor Cellenbeton?
Cellenbeton is eenvoudig te verwerken waardoor de bouwsnelheid verhoogd wordt. Een ander voordeel van een cellenbeton dakrandblok is dat de dakbedekking direct gemonteerd kan worden na plaatsen. Cellenbeton heeft veel goede eigenschappen. Door het toepassen van cellenbeton worden bijvoorbeeld koudebruggen voorkomen. Daarnaast is cellenbeton niet gevoelig voor vocht of schimmel.