Fix en Finish Knauf

24,95 incl. BTW

Voor een dunne en gladde afwerklaag op cellenbetonwanden en muren.

Besteleenheid: per stuk
Levertijd: direct, uit voorraad •

Categorieën: ,

Cellenbeton afwerken

Fix en Finish van Knauf is een Pleister voor het (dun)pleisteren van Cellenbeton en kalkzandsteen blokkenwanden, gipsblokken, beton en gipspleisters. Geschikt voor alle vlakke steenachtige ondergronden in alle typen ruimtes/gebouwen. Niet geschikt voor vochtige bedrijfsruimtes met een constante relatieve vochtigheid >70%. Niet toepassen als het oppervlak wordt betegeld.

Merk: Knauf
Gewicht: 25kg
Verbruik laag dikte 2mm: 15 m2 per zak
Materiaal: Gipsmortel
Laagdikte: 1 tot 3mm
Afwerking: Glad

Voordelen

  • Eenvoudig aan te maken
  • Hoge lijmkracht
  • Soepel te verwerken
  • Pleisteren in twee lagen op sterk zuigende ondergronden
  • Pleisteren in één laag op normaal zuigende ondergronden
  • Handmatige verwerking
  • Lange verwerkingstijd
  • Vochtregulerend
  • Wordt gelijkmatig hard

Ondergrond

De te bepleisteren ondergrond controleren op geschiktheid. Deze dient droog te zijn en vrij van stof, losse delen, (bekistings-) oliën, cementsluier en andere vervuilingen die de hechting nadelig kunnen beïnvloeden. De oppervlakken dienen een goed absorptievermogen te hebben, dit testen door bevochtigen. . Gladde, niet zuigende oppervlakken bijvoorbeeld prefab beton) voorbehandelen met Knauf Betokontakt of Spraykontakt van Knauf. Verse beton niet bepleisteren. Sterk zuigende oppervlakken zoals Cellenbeton muren of kalzandsteenwanden voorbehandelen met Knauf Grondeermiddel of Stuc-Primer. Ondergronden van stucplaten direct, zonder voorbehandeling, bepleisteren. . Ondergronden waar vervuiling is van nicotine, koffie, thee, roet, water of vergeling eerst reinigen en vervolgens voorbehandelen met Knauf Isokontakt.

Verwerking van Fix en Finish

Aanmaken 25 kg Knauf Fix & Finish rustig in circa 18 liter schoon leidingwater strooien (circa 0,7 liter per kg). Enkele minuten laten drinken en zonder verdere toevoegingen tot een klontvrije massa mixen. Verwerken De pleister binnen circa 20 minuten na het mixen aanbrengen op de ondergrond en vlak zetten. Na het opstijven (circa 1½ uur) de pleister bevochtigen, doorschuren en glad pleisteren. Totale verwerkingstijd vanaf het instrooien is ongeveer 60 minuten, al naar gelang het type ondergrond, de temperatuur en de relatieve vochtigheid van de omgeving. Vuil water, niet schone kuip en gereedschap verkorten de verwerkingstijd. Na volledige afwerking van de pleister goed ventileren om een snelle droging te bevorderen. Minimale laagdikte 2mm

Gewicht 25 kg

Andere suggesties…

blank
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen