Egaline 25kg Bruil VE220

29,94 incl. BTW

€26,95 incl. btw bij afhalen

 

Egaline VE220 Bruil

25kg per zak

Categorieën: , Tags: ,

Egaline Bruil

Egaline is een veel gebruikt product in de bouw. Het wordt gebruikt om ondergronden gelijk te maken, ook wel egaliseren genoemd. Het is een cementgebonden droge mortel, die Machinaal/ en handmatig verpompbaar is. De mortel is snel verhardend waardoor u snel weer verder kunt met uw klus. Verder  is deze egaline zelf nivellerend en krimp- en spanningsarm. Daarnaast is deze mortel geschikt om te gebruiken in combinatie met vloerverwaming (conform opstookschema’s).

Hoeveel m2 doe je met 25kg egaline?

Hoeveel m2 je kunt egaliseren met een zak van 25kg is afhankelijk van de laagdikte. Hierbij kan er uitgegaan worden van 1,5kg per m2 per mm dikte.

Hoe maak je Egaline?

Voordat u de egline kunt storten zult u eerst wat voorbereidingen moeten treffen. Allereerst moet de ondergrond schoon, droog, draagkrachtig en stabiel zijn. Alles wat nadelig kan zijn voor de hechting moet weggehaald worden. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld grondig te stofzuigen.

Ten tweede is het belangrijk om een voorstrijkmiddel te gebruiken. Dit is van belang zodat er geen zuiging kan ontstaan van de ondergrond en de hechting te verbeteren. Hierbij is het belangrijk om plassen op de ondergrond te voorkomen.

Hoe breng je egaline aan?

Voor het maken en verwerken adviseren wij de volgende stappen te volgen:

  • Doseer ca. 6 liter schoon leidingwater per zak van 25kg in een schone kuip.
  • Voeg hier de mortel aan toe.
  • Meng machinaal ca. 3 minuten tot er een homogene, klontvrije vloeibare specie ontstaat.
  • Verwerk de aangemaakte mortel binnen 30 minuten bij een omgevingstemperatuur van 5 tot 30℃
  • Giet de mortel zodanig op de vloer uit dat de gewenste laagdikte in één keer aangebracht wordt.
  • Verdeel de egaline met een vlakspaan of rakel en ontlucht de mortel met een prikroller.

Vermeng geen oude en verse egaline. Gereedschap direct na gebruik schoonmaken met water.

Nabehandeling

Het is belangrijk om de vers aangebrachte egaline te beschermen tegen tocht en direct zonlicht tijdens de verharding/ droging.

Toepassing

Bruil egaline VE220 voldoet aan sterkteklasse CT-C25-F6. Deze mortel is geschikt voor het binnenshuis egaliseren van normaal te belasten beton- en cementdekvloeren, eventueel in combinatie met vloerverwarming  (conform opstookschema’s). De toepassingshoogte is 2-20mm.

Bruil egaline VE220 is een fabrieksmatig vervaardigde cementgebonden droge mortel, conform NEN-EN 13813: Dekvloermortel en dekvloeren- Dekvloermortels- Eigenschappen en eisen.

Let op: Niet geschikt voor ondergronden van anhydriet, hout, industriële vloeren of vloeren die permanent blootstaan aan vocht. Toepassing van kunststof gietvloeren als eindafwerking is niet mogelijk.

Download hier de technische informatie

 

Gewicht 25 kg
blank
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen