Cellenbeton Blok G4/550 600x200x70mm

1,84 incl. BTW

10% korting bij afhalen

Cellenbeton blokken van H+H met een dikte van 7 cm worden veel gebruikt om scheidingswanden en tussenmuren mee te maken. Andere toepassingen kunt u onderaan deze pagina vinden.

Afmeting (LxHxB): 600 x 200 x 70 mm
Besteleenheid: per stuk
Levertijd: direct, uit voorraad • 

Cellenbeton 70 mm

Cellenbeton met een dikte van 70 mm is een veel gekozen maat voor Cellenbeton Scheidingswanden. Cellenbetonblokken zijn steeds populairder in de bouw. Dankzij de vele voordelen van dit bouwproduct kunt u gemakkelijk en snel een binnenwand bouwen. Blokken in deze afmeting worden veel gebruikt voor niet dragende tussenwanden. 
Cellenbeton heeft vele goede eigenschappen. Een daarvan is dat dit bouwmateriaal niet gevoelig is voor vocht of schimmel waardoor het toegepast kan worden in natte ruimtes. U bouwt dus in een handomdraai een douchewand, douchemuur of een (halfhoge) scheidingswand op het toilet.

Dragende Tussenwanden kunt u het beste uitvoeren in een minimale dikte van 100mm. Dit kan bijvoorbeeld met Cellenbeton 600x400x100mm of 600x200x100mm.

Cellenbetonwand afwerken met verf

Cellenbeton blokken, ook wel Ytong Blokken of Kalkzandsteen genoemd, met een afmeting van 600x200x70 mm zijn ideaal voor het bouwen van niet dragende tussenwanden voor bijvoorbeeld slaapkamers. Voor het verlijmen van de Cellenbetonblokken raden wij aan om de hiervoor bestemde Cellenbetonlijm te gebruiken.

De blokken met deze afmeting hebben een gladde structuur waardoor ze direct klaar zijn voor de afwerklaag. Veel mensen kiezen ervoor om de wand te voorzien van muurverf en gaan texen.
Voor u de muurverf kunt aanbrengen is het verstandig om de Cellenbetonwand hierop voor te bereiden. Dit wordt vaak gedaan met Dunpleister voor Cellenbeton van bijvoorbeeld Alabastine. Hiermee kunt u eventuele oneffenheden zoals naden en gaten gemakkelijk en snel wegwerken.
Het is belangrijk om voor het verven de Cellenbetonwand te behandelen met voorstrijk. Dit is nodig voor een goede hechting van de muurverf.

Cellenbetonwand behangen

De blokken met de afmeting van 600x200x70 mm worden veel gebruikt voor binnenwanden voor bijvoorbeeld de woonkamer. Een populair afwerkmateriaal is behang zoals Vliesbehang, Vinylbehang, Renovlies, Fotobehang of Papierbehang.
Als u een Cellenbetonwand wilt voorzien van behang, moet u eerst uw wand voorbereiden. Omdat de Cellenbetonblokken in deze maat niet grof van structuur zijn, is uw wand vrijwel direct behang klaar.
Voor u van start kunt gaan kunt u eventuele naden of gaten vullen met een Dun pleisterwerk van bijvoorbeeld Alabastine. Om te voorkomen dat er onnodig veel behanglijm opgenomen wordt door de wand kunt u de Cellenbetonmuur behandelen met Voorstrijk. Hierna is uw Cellenbeton wand klaar voor de behang laag.

Duurzaam en Milieuvriendelijk

Cellenbeton is ook wel bekend als Gasbeton. Dit komt door de luchtbellen die ontstaan tijdens het productieproces. Hierdoor kunnen we isoleren met stilstaande lucht. Op deze manier creëren we een ideaal microklimaat in elke ruimte. Bouwen met Cellenbeton is een Duurzame en Milieuvriendelijke manier van bouwen. Het bouwmateriaal is gemaakt van natuurlijke materialen namelijk zand, kalk en cement. Cellenbeton is 100% recyclebaar, afval wat overblijft kunnen we namelijk opnieuw deel laten nemen aan het productieproces

Specificaties van Cellenbeton 70 mm

Fabrikant: H+H
Kwaliteit: G4/550 – PP4-0,55 – C4/550
Druksterkte: 5,16 N/mm
Gewichtsklasse: 525kg m3 (±25kg)
Warmtegeleidingscoëfficiënt: 0,131 λ(W/mk)
Breedte: 70 mm
Hoogte: 200 mm
Lengte: 600 mm
Afmeting (LxHxB): 600x200x70mm of 60x20x7cm

Aantal stuks per pallet: 160 stuks
Aantal m2 per pallet: 19,20 m2
Gewicht per pallet: 995 kg
M3 per pallet: 1,344 m3
Verbruik lijm per m2: 1,70 kg

Eigenschappen van Cellenbeton Blokken 70 mm

 • Zeer hoge isolatie waarde.
 • Cellenbeton is niet brandbaar, er komen géén giftige stoffen vrij in geval van brand.
 • Betere geluidsisolatie dan bij traditionele bouwvormen.
 • Makkelijk en veilig verwerkbaar.
 • Met de grote lichte blokken bouwt men snel een groot oppervlak.
 • Cellenbeton heeft een vlak eindresultaat en is dus makkelijk af te werken.
 • Cellenbeton neemt géén water op, zodat vocht en schimmel geen kans krijgen. Het zorgt dus voor een gezond binnenklimaat!

Toepassingen

 • Buitenwanden
 • Binnenwanden
 • (Brandwerende) scheidingswanden
 • Bad- en douche ombouwen
 • Schoorsteenmantels
 • Leidingkokers
 • Vloerophogingen
 • Natte ruimtes

De Cellenbeton Lijmblokken van H plus H zijn voorzien van CE- markering en voldoen in Nederland aan de NEN EN 771-4 en in België NBN EN 771-4.

Gewicht 6,22 kg
Afmetingen 60 × 7 × 20 cm
blank
blank
blank
blank
Over Cellenbeton blokken
Wij zijn BetonCellen.nl, specialist op het gebied van cellenbeton blokken. Na jarenlange ervaring in de bouw, hebben wij besloten om ons volledig te richten op cellenbeton materialen. Waarbij H+H Cellenbeton, Gasbeton onze kern is.
Contactgegevens
123Cellenbeton BV
Nikkelstraat 4
6031 TR Nederweert
KvK nummer: 66284554
BTW nummer: 856479482B01
Recensies
Google Beoordelingen
4.9
Gebaseerd op 44 beoordelingen